Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.
τάρτα λευκής σοκολάτας με σμέουρα
Περιγραφή
Γρήγορη και εύκολη τάρτα με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και τη φρεσκάδα των φρούτων.Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη ταρτιέρα 12x30 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Bγάζω το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στην ταρτιέρα και την στρώνω για να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση σφολιάτα περισσεύει και καλύπτω τα κενά που υπάρχουν στις άκρες της ταρτιέρας.
-
Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει, σκεπάζω με ένα αντικολλητικό χαρτί και γεμίζω με φακές ή ρύζι. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-
Βάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει. Σε ένα μπολ βάζω την κρέμα γάλακτος και την λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Εφαρμόζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στύβω καλά τη ζελατίνη, την ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά.
-
Αδειάζω την κρέμα στην ψημένη και κρυωμένη τάρτα και στολίζω με τα φρέσκα σμέουρα.
User Reviews
Mouth-watering