προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 8

Υλικά

Για την κρέμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Καθαρίζω και πλένω όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ.

  2. Ξεδιπλώνω το φύλλο κρούστας, απλώνω το πρώτο φύλλο στον πάγκο της κουζίνας, το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και το διπλώνω σαν ακορντεόν από στενή πλευρά του. Το τυλίγω σε χαλαρό σαρίκι και το μεταφέρω στο κέντρο της φόρμας. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο, τυλίγοντας τα διπλωμένα φύλλα γύρω από το πρώτο κεντρικό μέχρι να γεμίσω όλη τη φόρμα.

  3. Τοποθετώ τις ροδέλες των λαχανικών ενδιάμεσα στις πτυχώσεις των φύλλων και περιχύνω με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, περιχύνω με το μείγμα, πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και συνεχίζω το ψήσιμο για 25-30 λεπτά ακόμη.
    Αφήνω την τάρτα να σταθεί για 20 λεπτά πριν την σερβίρω.

Keywords: τάρτα, λαχανικά, φύλλο κρούστας, γλυκοπατάτα, πατάτα, καρότο, κολοκύθι, πιπεριά, εύκολο, γρήγορο,

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Ειρηνη Χρυσανθακοπουλου

    Φαίνεται πολύ ωραίο, θα το φτιάξω!!!!