Τάρτα κέικ με βανίλιες
Υλικά
Για τη φόρμα
Εκτέλεση
-
Πλένω καλά τις βανίλιες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε φετάκια χωρίς να τις καθαρίσω. Βουτυρώνω πολύ καλά μια βαθιά ταρτιέρα 22x22 εκ. (αν έχετε στρογγυλή με αποσπώμενη βάση μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το ξεφορμάρετε ακόμη πιο εύκολα). Στρώνω την βάση με αντικολλητικό χαρτί το οποίο βουτυρώνω καλά.
-
Πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη και ραντίζω με βανίλια. Στρώνω τις φέτες βανίλιας με τέτοιο τρόπο ώστε η μία να μισοσκεπάζει την άλλη και αφήνω στην άκρη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Βάζω το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτω σταδιακά ένα ένα τα αυγά και μόλις ενωθούν στο μείγμα προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
-
Αδειάζω το μείγμα επάνω στις στρωμένες βανίλιες και ισιώνω με ένα κουτάλι για να είναι παντού ισόπαχο. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
-
Αποσύρω την ταρτιέρα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!