Τάρτα μπρόκολο με 3 τυριά
Υλικά
Για τη ζύμη μπριζέ
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μπολ.
Τοποθετώ το βούτυρο ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και με τη βοήθεια ενός πλάστη το μαλακώνω. Εν συνεχεία, το μεταφέρω στο μπολ με το αλεύρι και προσθέτω το αυγό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και δουλεύω ελαφριά το μίγμα με τα δάχτυλα, και όχι για πολύ ώρα μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τη μαζεύω σε μια μπάλα, την τυλίγω σε πλαστική μεμβράνη και την τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ώρα. Για να την χρησιμοποιήσω την βγάζω από το ψυγείο και την αφήνω μια ώρα πριν την στρώσω στην ταρτιέρα.
Για το φρικασέ
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, ρίχνω τα μπουκετάκια του μπρόκολου χωρίς το σκληρό κοτσάνι, και τα βράζω για 20 λεπτά.
-
Κρατάω 3 – 4 μπουκετάκια για το τέλος και λιώνω το υπόλοιπο μπρόκολο με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με το σύρμα, προσθέτω τα τυριά, το λιωμένο μπρόκολο, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Ανακατεύω πολύ καλά και δοκιμάζω για το αλάτι.
-
Ανοίγω με τον πλάστη το ζυμαράκι και το τοποθετώ στη βουτυρωμένη ταρτιέρα. Κυλάω απαλά τον πλάστη πάνω από το ζυμάρι για να αφαιρέσω το περίσσευμα της ζύμης.
Αδειάζω τη γέμιση πάνω τη ζύμη και στολίζω με τα μπουκετάκια μπρόκολου που έχω κρατήσει.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 45 – 50 λεπτά.
User Reviews
Terrific