Ταραμοσαλάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τις φέτες του τοστ σε ένα μπολ με νερό, τις μουσκεύω και τις στύβω με τα χέρια μου, καλά αλλά όχι πολύ σφικτά, ώστε να είναι λίγο ζουμερή, για να γίνει αφράτη και η ταραμοσαλάτα.
-
Βάζω στον κάδο του πολυμίξερ* το κρεμμύδι και το πολτοποιώ. Προσθέτω τον ταραμά και το χυμό λεμονιού και συνεχίζω την πολτοποίηση, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο. Τέλος προσθέτω την ψίχα του ψωμιού και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα ομοιογενή, λεία και μέτρια σφικτή.
-
Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, ξεκινάω να ρίχνω με αργή ροή και εναλλάξ το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά. Όταν τελειώσουν τα υλικά και έχουν ομογενοποιηθεί θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μια αφράτη και λεία ταραμοσαλάτα.
-
Αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός.
Διατηρώ την ταραμοσαλάτα σε κλειστό δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο, στο ψυγείο.
Note
*Το πολυμίξερ είναι μια κουζινομηχανή αρκετά πιο φαρδιά από το κλασικό μούλτι ή μπλέντερ που είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για έναν σωστό ταραμά. Αν δεν το διαθέτετε, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε το μίξερ πάγκου.
Τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη, το στίβετε καλά και το βάζετε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτετε τον ταραμά και το μουλιασμένο ψωμί και ξεκινάτε να χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά και εναλλάξ τα υγρά (ηλιέλαιο, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού) συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Το αποτέλεσμα θα είναι μια αφράτη ταραμοσαλάτα αλλά όχι τόσο κρεμώδης και απαλή όπως θα γίνει με το πολυμίξερ.
User Reviews
Flavorful