προορισμός…γεύση!

Σταφιδόψωμα γεμιστά

Σταφιδόψωμα γεμιστά

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 60 mins Rest Time 90 mins Total Time 2 hrs 50 mins Servings: 12

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Off On

Γέμιση

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνω στην άκρη.

Ζύμη

  1. Σε μια λεκάνη (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) ρίχνω τα δύο άλευρα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύω. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το ζεστό γάλα. Ανακατεύω τα υλικά με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ»), μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

  2. Ζυμώνω για 10 λεπτά (ή 5 - 6 λεπτά με το μίξερ) μέχρι να φτιάξω ένα ελαστικό και λείο ζυμάρι. Το βάζω σε ένα μπολ, σκεπάζω με μια κουβερτούλα και το αφήνω σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος του σπιτιού για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

  3. Στη συνέχεια πλάθω τη ζύμη σε ρολό με πάχος περίπου όσο μια γαλλική μπαγκέτα και την κόβω σε 12 ίσα μέρη. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε μικρούς δίσκους με διάμετρο περίπου 10 εκ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνω κάθε δίσκο, ανεβάζοντας προς τα πάνω τις άκρες του ώστε να φτιάξω ένα πουγκί.

  4. Βάζω τα «πουγκιά» σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα, τα σκεπάζω με μια κουβερτούλα και αφήνω το ταψί σε ένα σχετικά χλιαρό μέρος για 30 λεπτά, μέχρι τα «πουγκιά» να φουσκώσουν.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
    Ξεσκεπάζω το ταψί και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω τα σταφιδόψωμα για 50 - 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Keywords: σταφιδόψωμα γεμιστά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Terrific