προορισμός…γεύση!

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα γιαουρτιού με καλοκαιρινά λαχανικά

2 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 25 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω 10-12 ξυλάκια για σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν και να μη καούν. Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο σε μέτριους κύβους.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι, όλα τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Αλατίζω και ρίχνω μέσα τους κύβους του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και τους αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  3. Πλένω τα λαχανικά και τα κόβω σε μέτρια κόμματια (περίπου στο μέγεθος των κομματιών του κοτόπουλου).

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βγάζω τα ξύλινα σουβλιά από το νερό. Βγάζω το κοτόπουλο από το ψυγείο. Φτιάχνω σουβλάκια εναλλάσσοντας κρέας με λαχανικά. Τα μεταφέρω σε σχάρα την οποία τοποθετώ επάνω σε ένα ταψάκι.

  5. Ραντίζω με λιγο ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζω τα σουβλάκια για να ψηθούν ολόγυρα.
    Σερβίρω τα σουβλάκια ζεστά, με φρεσκοψημένες πίτες.

Keywords: σουβλάκια, σουβλάκια κοτόπουλο, κοτόπουλο Αγγελάκης, φιλέτο κοτόπουλο, γιαούρτι, πάπρικα, πιπεριές,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *