Σουπιές με σπανάκι
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τις σουπιές και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω περίπου 1 λίτρο νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω τη σουπιά για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, ελέγχω μήπως μειωθούν τα υγρά, και αν χρειαστεί, συμπληρώνω, ζεστό νερό. Μετά τα 50 λεπτά βρασμού, τα υγρά θα πρέπει να μισοκαλύπτουν την σουπιά. Αν δω ότι είναι περισσότερο, δυναμώνω τη φωτιά ώστε να μειωθούν κι άλλο.
-
Προσθέτω το σπανάκι, τα μυρωδικά, το κύμινο, τις σταφίδες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω να πέσει ο όγκος των χορταρικών και μαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, ραντίζω με το χυμό λεμονιού και ανακινώ την κατσαρόλα.
User Reviews
Mouth-watering