Σολομός με λαζανάκι και σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
Υλικά
Για το σολομό
Για το λαζανάκι
Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
Εκτέλεση
Για το σολομό
-
Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα τα φιλέτα. Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει. Δυναμώνω τη φωτιά και μόλις κάψει καλά βάζω τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και τα τηγανίζω για 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το δέρμα τους. Γυρίζω τα φιλέτα με μια σπάτουλα, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμη. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα διατηρώ ζεστά.
Για το λαζανάκι
-
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω το λαζανάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το διατηρώ ζεστό. Επαναφέρω το λαζανάκι στην κατσαρόλα και προσθέτω τις λωρίδες καρότου και κρεμμυδιών. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Τέλος, προσθέτω ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.
User Reviews
Exceptional!