προορισμός…γεύση!

Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο

Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 30 mins Total Time 35 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το ρύζι και 3 νεροπότηρα (900 ml) νερό και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 12 λεπτά ή ώσπου το νερό να απορροφηθεί.

  2. Αφήνω κατά μέρος ½ φλιτζάνι (100 ml) από το γάλα και ρίχνω το υπόλοιπο στην κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτω το ξυλάκι της κανέλας και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύω και συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

  3. Στο γάλα που έχω κρατήσει κατά μέρος ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα  και βράζω για άλλα 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα.

  4. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύω με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει. Πετάω την κανέλα και αφήνω το ρυζόγαλο να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.

  5. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά τη μαρμελάδα με 2 κουτ. σούπας νερό, και τα κλαράκια του δεντρολίβανου, ολόκληρα. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση αποσύρω από τη φωτιά και πετάω τα κλαράκια του δεντρολίβανου.

  6. Μοιράζω τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 φαρδιά ποτήρια της σαμπάνιας ή του ουίσκι. Από πάνω απλώνω τη μαρμελάδα και συμπληρώνω με μια παχιά στρώση σοκολατορυζόγαλο. Σερβίρω, διακοσμώντας με το γλυκό κουταλιού (προαιρετικά).

Keywords: σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Excellent!