προορισμός…γεύση!

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με φρούτα εποχής… Διαλέξτε μήλο, αχλάδι, ροδάκινο αλλά και σύκα…

σφολιατοπιτα με βερίκοκα

σφολιατοπιτα με βερίκοκα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 45 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 6 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με φρούτα εποχής… Διαλέξτε μήλο, αχλάδι, ροδάκινο αλλά και σύκα…

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-26 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Κόβω τα βερίκοκα σε φετάκια. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και το αφρατεύω με το σύρμα.
  2. Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη. Απλώνω στο κέντρο μια «γραμμή» αρκετό τυρί κρέμα και πασπαλίζω με σταγόνες σοκολάτας. Στο επάνω και το κάτω μέρος της σφολιάτας κάνω μια «γραμμή» με μαρμελάδα. Στο κάτω μέρος με τη μαρμελάδα στρώνω μια σειρά κομμένα βερίκοκα ενώ στο πάνω μέρος, σκορπίζω λίγα δημητριακά βρώμης.
  3. Γυρίζω μέρος με τα βερίκοκα, καλύπτοντας τη λωρίδα του τυριού. Γυρίζω και το επάνω μέρος με τα δημητριακά και καλύπτω τα άλλα δύο κομμάτια σχηματίζοντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε κομμάτια των 2 εκατοστών και τα τοποθετώ (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω) μέσα στο ταψάκι, κυκλικά.
  4. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω όλη την βερικοκόπιτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Keywords: σφολιατοπιτα βερίκοκα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Wow, this amazing!