Σαρλότ με ροζ σοκολάτα και κόκκινα φρούτα
Υλικά
Για την σαρλότ
Για τη μους
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη μους
-
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό γάλα.
-
Βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύω. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Με ένα κουτάλι ρίχνω λίγη λίγη την σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με πολύ απαλές κινήσεις.
Συναρμολόγηση
-
Παίρνω 4 μικρές φόρμες για σαρλότ ή 4 ατομικά μπολάκια και τα καλύπτω με μεμβράνη. Τοποθετώ γύρω γύρω μικρά σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Γεμίζω στο κέντρο με μους ροζ σοκολάτας και σκεπάζω με 1-2 μπισκοτάκια σαβαγιάρ. Καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους.
User Reviews
Excellent!