προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 12 λεπ Total Time 32 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη γέμιση

  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το σκόρδο, σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του, και ρίχνω τα κουκουνάρια τις ντομάτες, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μαγειρεύω για 5 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το δυόσμο και ανακατεύω καλά.

Για τις σαρδέλες

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Παίρνω μια φιλεταρισμένη σαρδέλα, τη βάζω στο ταψί και την ανοίγω σαν βιβλίο (τα φιλετάκια της δηλαδή να παραμένουν ενωμένα). Βάζω περίπου 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση πάνω στο ένα φιλετάκι της και τη σκεπάζω με το άλλο φιλετάκι, ξαναδίνοντας στη σαρδέλα το αρχικό της σχήμα. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με όλες τις υπόλοιπες σαρδέλες και το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης. Τις τοποθετώ τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στο ταψί, τις αλατοπιπερώνω, τις καλύπτω με τις φέτες ντομάτας και τις περιχύνω με το ελαιόλαδο.

  2. Τέλος, τις πασπαλίζω με την τριμμένη φρυγανιά και βάζω το ταψί στο φούρνο. Τις ψήνω για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν ελαφρά οι φέτες ντομάτας. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαρδέλες γεμιστές πλακί

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση