προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Rest Time 2 hrs Total Time 3 hrs Δυσκολία: Beginner Servings: 14 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

για το σάμαλι

για το σιρόπι

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το σιρόπι

  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 10 λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Για το σάμαλι

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το σάμαλι, μαζί και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
    Αφήνω το μίγμα στην άκρη, για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

  2. Αλείφω με λίγο βούτυρο ένα ταψί 20x30 εκ.  και αδειάζω όλο το μίγμα. Στρώνω με μια σπάτουλα και ψήνω το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

  3. Αποσύρω από το φούρνο και σιροπιάζω αμέσως (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι).

Keywords: σαμαλι

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Flavorful