Σάμαλι
Υλικά
για το σάμαλι
για το σιρόπι
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για το σιρόπι
-
Σε μια κατσαρόλα, βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω για 10 λεπτά. Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Για το σάμαλι
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το σάμαλι, μαζί και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αφήνω το μίγμα στην άκρη, για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι. -
Αλείφω με λίγο βούτυρο ένα ταψί 20x30 εκ. και αδειάζω όλο το μίγμα. Στρώνω με μια σπάτουλα και ψήνω το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
-
Αποσύρω από το φούρνο και σιροπιάζω αμέσως (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι).
User Reviews
Flavorful