Σαλάτα με σπαράγγια και σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Εκτέλεση
-
Κόβω και πετάω το σκληρό μέρος των κοτσανιών των σπαραγγιών και τα καθαρίζω από τις ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες. Τα κόβω λοξά σε μέτρια κομμάτια.
-
Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω όλα τα κομμένα σπαράγγια. Τα μαγειρεύω για 5 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που θα τα ρίξω στην κατσαρόλα). Τα στραγγίζω, τα αδειάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνω εκεί για 2 - 3 λεπτά. Έτσι, θα σταματήσει ο βρασμός, θα διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα τους και θα παραμείνουν τραγανά. Τα στραγγίζω και τα σκουπίζω καλά με μια καθαρή πετσέτα.
-
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα σπαράγγια, τη ρόκα και τα ραπανάκια και ανακατεύω καλά.
Σάλτσα γιαουρτιού
-
Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάω καλά με ένα πιρούνι.
Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκορπίζω το σουσάμι και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Excellent!