Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
-
Σκουπίζω καλά τα μανιτάρια με μια καθαρή, βαμβακερή, νοτισμένη πετσέτα, για να απομακρύνω τυχόν χώματα. Κόβω τις χονδρές άκρες των κοτσανιών τους, τις πετάω και κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Τις βάζω σε ένα μπολ, ραντίζω με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά.
Σάλτσα μουστάρδας
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω αλάτι πιπέρι, ρίχνω και το σκόρδο και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζω το περιεχόμενό του σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Προσθέτω τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και ανακατεύω καλά.
-
Στραγγίζω τα μανιτάρια και τα ρίχνω σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μας. Περιχύνω με τη σάλτσα, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.
Note
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Πεντανόστιμη σαλάτα πλήρης σε θρεπτική αξία! Το σπανάκι έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας καθώς είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Κ, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Το σπανάκι έχει επίσης αντικαρκινική και καρδιοπροστατευτική δράση και ενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Ακόμα, με την προσθήκη του λεμονιού θα αυξηθεί η απορρόφηση του μη αιμικού σιδήρου του. Από την άλλη, τα μανιτάρια αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών που θα προσφέρουν κορεσμό καθιστώντας την παραπάνω σαλάτα ιδανική πρόταση για ελαφρύ, χορταστικό και θρεπτικό βραδινό.
User Reviews
Excellent!