Σαλάτα με κινόα, μαυρομάτικα φασόλια και λωτούς
Υλικά
Για το ντρέσινγκ
Εκτέλεση
-
Βάζω την κινόα σε ένα ψιλό σουρωτήρι και την πλένω καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό, τρίβοντας την για να φύγει ο σκληρός φλοιός. Μεταφέρω την κινόα σε μια κατσαρόλα, προσθέτω τον ζωμό και βάζω στη φωτιά. Την αφήνω να βράσει για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, μετράω το χρόνο) και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σκεπάζω με ένα καπάκι και αφήνω την κινόα να απορροφήσει όλο το ζωμό και να κρυώσει.
-
Μεταφέρω την βρασμένη και κρύα κινόα σε μια σαλατιέρα και προσθέτω τους λωτούς, τα φασόλια, τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω με ένα πιρούνι τα υλικά του ντρέσινγκ και ραντίζω τη σαλάτα. Ανακατεύω καλά και σερβίρω ή μοιράζω τη σαλάτα σε πλαστικά μπολ με καπάκι και την αφήνω στο ψυγείο. Τη διατηρώ μέχρι 3 ημέρες στο ψυγείο.