Το πλιγούρι μπορεί να το συναντάμε σπάνια πλέον στα μαγειρέματά μας, παρ’ όλ’ αυτά, σας προτείνω να το ξαναθυμηθείτε και να το ξαναφέρετε στο τραπέζι σας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι πολύ χορταστικό και κυρίως… πολύ νόστιμο!
Σαλάτα με πλιγούρι, λουκάνικο και μανιτάρια
Περιγραφή
Το πλιγούρι μπορεί να το συναντάμε σπάνια πλέον στα μαγειρέματά μας, παρ’ όλ’ αυτά, σας προτείνω να το ξαναθυμηθείτε και να το ξαναφέρετε στο τραπέζι σας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι πολύ χορταστικό και κυρίως… πολύ νόστιμο!Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Βάζω το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτω το 360 ml καυτό νερό. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω στην άκρη μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.
-
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο ή την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το πετιμέζι.
-
Βάζω ένα ακόμη αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά.
-
Βάζω σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι και προσθέτω τα λουκάνικα, τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τα μυρωδικά (κόλιανδρο &
-
μαϊντανό). Αλατοπιπερώνω, ραντίζω με το ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exceptional!