Ρυζοσαλάτα με μανιτάρια και αποξηραμένα βερίκοκα
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα καλά στραγγισμένα φασολάκια και τα μανιτάρια για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσθέτω το θυμάρι και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο είδη μαγειρεμένου ρυζιού, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το σοταρισμένο μείγμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις φετούλες βερίκοκου και τα κουκουνάρια και ανακατεύω καλά.
Σάλτσα
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το σκόρδο και το φρέσκο τζίντζερ για 1 λεπτό το πολύ, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους. Προσθέτω το πολτοποιημένο βερίκοκο, το μέλι και το πετιμέζι, μαγειρεύω για ½ λεπτό, ανακατεύοντας, και αλατοπιπερώνω. Αποσύρω από τη φωτιά. Περιχύνω τη σαλάτα και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exceptional!