Ρολό με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες
Υλικά
Για τη γέμιση
Για το ρολό
Εκτέλεση
Γέμιση
-
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπουκετάκια του μπρόκολου μαζί με αλάτι και πιπέρι, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς στα υγρά που θα βγάλουν. Όταν σωθούν τα υγρά προσθέτω ή το γιαούρτι, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο, ανακατεύω καλά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ και τα αδειάζω στο μείγμα του μπρόκολου μαζί με την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Ρολό
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
-
Σε μια επίπεδη επιφάνεια στρώνω το χωριάτικο φύλλο (ή το φύλλο σφολιάτας). Αδειάζω το μείγμα της γέμισης κατά μήκος της μακριάς πλευράς του και στη συνέχεια τυλίγω το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα καθώς ρολάρω, για να σφραγίσω τη γέμιση.
-
Μεταφέρω προσεκτικά το ρολό στο λαδωμένο ταψί και το αλείφω με τον κρόκο. Βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνω το ρολό για 40 - 45 λεπτά, μέχρι το φύλλο να αποκτήσει μια ωραία ρόδινη κρούστα. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και το σερβίρω, κομμένο σε φαρδιές φέτες.
User Reviews
Exciting!