Ρολό κοτόπουλο με σάλτσα κάρι και ανατολίτικο γιουβέτσι
Υλικά
Για το ρολό
Για τη σάλτσα
Για το γιουβέτσι
Εκτέλεση
Για το ρολό
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Αλατοπιπερώνω το ρολό, πασπαλίζω με το κάρι και το τζίντζερ και το τοποθετώ σε μια γάστρα. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό πορτοκάλι και προσθέτω το ζωμό. Σκεπάζω τη γάστρα και ψήνω το ρολό για 1 ώρα και 15 λεπτά. Βγάζω το ρολό σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό.
Για τη σάλτσα
-
Σε ένα κατσαρολάκι σουρώνω τα ζουμάκια που υπάρχουν μέσα στη γάστρα. Προσθέτω την κρέμα καρύδας, το κάρι, το τζίντζερ και διορθώνω το αλατοπίπερο. Βράζω για 7-9 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για το γιουβέτσι
-
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζω το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνω τα μπαχαρικά και το κριθαράκι και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ξεκινάζω να προσθέτω το ζωμό σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφήσει το κριθαράκι την πρώτη δόση πριν ρίξω την επόμενη (τεχνική του ριζότο). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κόκκινη πιπεριά και τα ρόδια.