προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Cook Time 90 mins Rest Time 8 hrs Total Time 9 hrs 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Winter

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό με 1 κουταλιά σόδα. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Ρίχνω μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 4 - 5 εκ. Αφήνω τα ρεβίθια να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός.

  2. Αφού μαζέψω όλο τον αφρό, προσθέτω το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη.
    Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το χυμό λεμονιού.
    Ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Keywords: ρεβιθια σουπα

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. ΑΝΝΑ ΜΙΖΟΤΕΡΑ

    εκπληκτική συνταγή

  2. manyrone

    Wow, this amazing!