Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντζούγιας
Υλικά
Για τη σάλτσα αντζούγιας
Εκτέλεση
Ρεβίθια
-
Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτω με άφθονο κρύο νερό, τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ξαφρίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός. Μετριάζω τη φωτιά και βράζω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά αλατίζω.
-
Στραγγίζω τα ρεβίθια και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το μαρούλι και το μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.
Σάλτσα αντζούγιας
-
Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και άφθονο πιπέρι και τα χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.
-
Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Mouth-watering