Ραβανί παραδοσιακό
Υλικά
Για το σιρόπι
Έξτρα υλικά
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
-
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Για το ραβανί
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό για 2-3 λεπτά. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζω το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα.
-
Ρίχνω στον κάδο το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και την μαστίχα. Δουλεύω για 1 λεπτό ακόμη με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, ρίχνω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό, ομοιογενές μείγμα. -
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά και πασπαλίζω με αλεύρι ένα ταψάκι 22x33 εκ. Αδειάζω το μείγμα του ραβανί και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
-
Βγάζω το ραβανί από το φούρνο και με ένα μαχαίρι κόβω σε κομμάτια. Ρίχνω το κρύο σιρόπι και το αφήνω για 6-8 ώρες μέχρι να το γλυκό να το απορροφήσει εντελώς.