προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 40 mins Total Time 1 hr Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 200  °C Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα

Για το ρατατούιγ

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη σάλτσα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και την πιπεριά, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω την τριμμένη ντομάτα, το φασκόμηλο, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.

  2. Μεταφέρω τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και την αφήνω στην άκρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.

Για το ρατατούιγ

  1. Πλένω όλα τα λαχανικά, τα σκουπίζω και τα κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες (περίπου 0,5 εκ.)

  2. Παίρνω από 1 φέτα από κάθε λαχανικό και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Μόλις μαζευτούν αρκετά τα τοποθετώ όρθια μέσα στη σάλτσα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσω όλο το σκεύος. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι και αλατοπιπερώνω. Ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Keywords: ratatouille, ρατατούιγ, λαχανικά, καλοκαιρινό, σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνα, πιπεριές, κολοκύθια,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *