Ρατατούιγ (Ratatouille)
Υλικά
Για τη σάλτσα
Για το ρατατούιγ
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και την πιπεριά, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω την τριμμένη ντομάτα, το φασκόμηλο, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.
-
Μεταφέρω τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και την αφήνω στην άκρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
Για το ρατατούιγ
-
Πλένω όλα τα λαχανικά, τα σκουπίζω και τα κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες (περίπου 0,5 εκ.)
-
Παίρνω από 1 φέτα από κάθε λαχανικό και τα τοποθετώ το ένα επάνω στο άλλο. Μόλις μαζευτούν αρκετά τα τοποθετώ όρθια μέσα στη σάλτσα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσω όλο το σκεύος. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το πετιμέζι και αλατοπιπερώνω. Ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά.