Quiche με γαλοπούλα, πράσο και μοτσαρέλα
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και δουλεύω με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Σταματάω το μίξερ και βάζω το εξάρτημα γάτζος. Προσθέτω το γιαούρτι και δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή ζύμη. Τυλίγω με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω την γαλοπούλα και σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζω το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνω στο τηγάνι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μισομαλακώσουν.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Προσθέτω την γαλοπούλα, τα σοταρισμένα πράσα, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και την μοτσαρέλα.
Για την quiche
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη μέχρι να φτάσει σε πάχος ½ εκ. περίπου. Βουτυρώνω μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ. με αρκετό ύψος και στρώνω εκεί τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας και να εξέχει αρκετά. Αδειάζω τη γέμιση την ισιώνω καλά και γυρίζω το φύλλο ζύμης που περισσεύει, ώστε να μισοκαλύψω την γέμιση.
-
Ψήνω την quiche για 50 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει.
User Reviews
Wow, this amazing!