προορισμός…γεύση!

Ψάρι ψητό με σπαγγέτι λαχανικών

Ψάρι ψητό με σπαγγέτι λαχανικών

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 25 mins Total Time 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για το σπαγγέτι λαχανικών

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνω καλά τα φιλέτα και τα τοποθετώ επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζω με το μείγμα της μουστάρδας και κλείνω καλά σε πακέτο. Μεταφέρω το πακέτο στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνω για 20-25 λεπτά.

Για το σπαγγέτι λαχανικών

  1. Πλένω καλά τα κολοκυθάκια και καθαρίζω τα καρότα. Τρίβω τα λαχανικά με ένα κόφτη λαχανικών σπιράλ  σε λεπτά σπαγγέτι. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τα κόψετε σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο και μετά με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

  2. Βάζω τα λαχανικά σε ένα μπολ, ραντίζω με το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

  3. Σερβίρω τα φιλέτα στα πιάτα και μοιράζω τα σπαγγέτι λαχανικών.

Note

ΔΡ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η επιτομή της διατροφικής προστασίας της υγείας, λόγω της πολύ υψηλής θρεπτικής αξίας της συνταγής. Ο λόγος, δεν είναι άλλος από τη μοναδική συνύπαρξη ιδιαίτερων διατροφικών συστατικών με αποδεδειγμένες ιδιότητες ως προς τη συμβολή τους στη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Τα ψάρια (σολομός, μαγιάτικο, φαγκρί κλπ.) είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα ω-3 λιπαρά. Τα ω-3 λιπαρά μπορούν να δημιουργήσουν μία σημαντική αντιφλεγμονώδη ασπίδα στον οργανισμό. Ταυτόχρονα, τα ψάρια παρέχουν και μία ποσότητα βιταμίνης D ικανή στο να υποστηρίξει επαρκώς το ανοσοποιητικό σύστημα. Το σπαγγέτι λαχανικών προσφέρει βιταμίνες της οικογένειας Β (κυρίως Β1 και Β2), οι οποίες βελτιώνουν τη μεταβολική λειτουργία και αποτελούν συνένζυμα πολλών βιοχημικών διαδικασιών. Ο χυμός του λεμονιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά: βιταμίνη C, φλαβονοειδή, όπως και σε κάλιο, αλλά και σε πτητικά έλαια. Μπορεί δε να λειτουργεί ως αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο. Η προσθήκη ελαιόλαδου έχει ως αποτέλεσμα την παροχή σπουδαίων μονοακόρεστων λιπαρών, ολευρωπαίνης και ελαιοκανθάλης, τα οποία αποτελούν θρεπτικά συστατικά υψηλής σημασίας που περιορίζουν δραστικά τη φλεγμονή και σε συνδυασμό με τα ω-3 προσφέρουν ένα μοναδικό κοκτέιλ υγείας!

Keywords: ψάρι ψητό σπαγγέτι λαχανικών

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Terrific