Πουτίγκα ρυζιού με κράνμπερις
Υλικά
Εκτέλεση
-
Ξεπλένω καλά το ρύζι με τρεχούμενο νερό. Αλείφω με βούτυρο ένα βαθύ ταψί 20x30 εκ. και το αφήνω στην άκρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ρύζι, το νερό, το γάλα και 1 πρέζα αλάτι. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για για 25-30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το ρύζι να κρυώσει.
-
Χωρίζω τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Βάζω τους κρόκους με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάω με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και συνεχίζω χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
-
Βάζω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα.
-
Ρίχνω το κρύο μείγμα ρυζιού στο μπολ με τους κρόκους, προσθέτω τα κράνμπερις και ανακατεύω καλά. Προσθέτω σε δόσεις την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά για να μη χαθεί ο όγκος και αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι. Με ένα κουταλάκι σκορπίζω τη μαρμελάδα σε διάφορα σημεία.
-
Ψήνω την πουτίγκα στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν δω ότι η πουτίγκα παίρνει πολύ χρώμα, τα τελευταία 20 λεπτά σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο.