προορισμός…γεύση!

Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα

Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 20 mins Total Time 50 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Χωρίζω τα καλαμαράκια σε κορμούς και πλοκάμια. Κόβω τους κορμούς σε ροδέλες και αφήνω τα πλοκάμια ολόκληρα. Κόβω τις γαρίδες σε μέτριες φέτες.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

  2. Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και απλώνω εκεί τις αραβικές πίτες, σε μονή στρώση. Τις καλύπτω καλά με τις λιωμένες ντομάτες και πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.

  3. Σε κάθε πίτσα μοιράζω τα καλαμαράκια (ροδέλες και πλοκάμια), τις κομμένες γαρίδες και τα μύδια. Από πάνω σκορπίζω το σκόρδο και το βασιλικό (ή το δυόσμο), αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο.

  4. Βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου και ψήνω τις πίτσες για περίπου 15 λεπτά. Τις σερβίρω ζεστές ή χλιαρές.

Keywords: πίτσα με θαλασσινά,τραγανή βάση από αραβική πίτα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Flavorful