Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
-
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το μυρωδικό και χρησιμοποιώ τη σάλτσα για τις πίτσες.
Για τις πίτσες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Ανοίγω τα φύλλα ζύμης σε μια επίπεδη επιφάνεια και με οδηγό ένα πιάτο του φρούτου, κόβω 2 δίσκους από κάθε φύλλο. Μεταφέρω τους δίσκους σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. -
Μοιράζω τη σάλτσα στις ζύμες και την απλώνω με ένα κουτάλι. Μοιράζω τα φιλέτα γαύρου ακτινωτά και σκορπίζω τη μοτσαρέλα και τα ντοματίνια. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω τις πίτσες για 15 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Wow, this amazing!