Made@Home με την Ντίνα – 20/01/2018
πιτα με σπανακι & τυρι κρεμα
Περιγραφή
Made@Home με την Ντίνα – 20/01/2018Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το στεγνώνουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.
-
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατίζουμε καλά. Αρχίζουμε να «τρίβουμε» με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν οι ίνες και να αποβάλλουν τα χόρτα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
-
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, βουτυρώνουμε λίγο το απλό ταψί μας).
-
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ενώνουμε καλά τα δύο φύλλα στην περιφέρεια του ταψιού. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας για να φεύγουν οι ατμοί, αδειάζουμε το χτυπημένο αυγό στο ταψί και το αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
-
Ψήνουμε την πίτα για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
-
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
User Reviews
Υπεροχο
Exciting!