Υπέροχα τραγανή και με έντονη γεύση αφού το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει «δυνατό» χαρακτήρα. Μια πίτα που τα έχει όλα!
πιτα με λουκανικο με πορτοκαλι
Περιγραφή
Υπέροχα τραγανή και με έντονη γεύση αφού το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει «δυνατό» χαρακτήρα. Μια πίτα που τα έχει όλα!Υλικά
Για τη γέμιση
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Για τη γέμιση:
-
Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
-
Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το μιξ παστουρμά, τη μοτσαρέλα, το μήλο και τα σοταρισμένα λουκάνικα. Ανακατεύω καλά.
Για την πίτα:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Απλώνω 2 φύλλα Βυρητού, το ένα επάνω στο άλλο και αλείφω με βούτυρο. Στρώνω από πάνω άκομη 2 φύλλα και βουτυρώνω. Τέλος, απλώνω ακόμη 2 φύλλα (συνολικά 6 φύλλα) και βουτυρώνω. Πασπαλίζω με λίγο mix παστουρμά και βάζω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο. Σκεπάζω τη γέμιση με τις άκρες των φύλλων, δημιουργώντας ένα ρολό. Μεταφέρω το ρολό σε ένα ταψί.
-
Απλώνω 1 φύλλο Βυρητού από την στενή πλευρά και τσαλακώνω σε μορφή πλισέ. Βουτυρώνω ελαφρά και βάζω το πλισέ επάνω στο ρολό. Συνεχίζω με την ίδια τεχνική μέχρι να καλύψω όλο το ρολό με λωρίδες πλισέ. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
User Reviews
Exceptional!