Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Υλικά
Εκτέλεση
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τις πιπεριές. Κόβω τα «καπάκια» τους (τα οποία αφήνω στην άκρη) και αφαιρώ από το εσωτερικό τις μεμβράνες και τα σπόρια.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, τις τριμμένες ντομάτες και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, 50 ml από το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Γεμίζω τις πιπεριές Φλωρίνης κατά τα 3/4 με το μείγμα που ετοίμασα, τις ξαπλώνω στο ταψί με προσοχή για να μην βγει έξω η γέμιση και τις κλείνω ξανά με τα καπάκια τους. Ρίχνω στο ταψί 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, τις περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με το τυρί.
-
Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι φλούδες από τις πιπεριές να ζαρώσουν καλά και σε ορισμένα σημεία να ροδίσουν έντονα. Αφήνω το φαγητό να κρυώσει καλά και σερβίρω. Ιδανικά, το σερβίρω την επόμενη ημέρα, όπως συνηθίζεται με τα λαδερά.
User Reviews
Σε αέρα ή αντιστάσεις? Να μας το λέτε αν θέλετε, γιατί σαφώς δεν έχουμε τη πειρα σας! Ευχαριστώ
❤️ ❤️ ❤️