Πεννάκι λαχανικών caprese
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, τα ντοματίνια, ανακατεύω και ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βασιλικό.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνω με την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζω εκεί τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και ανακατεύω απαλά. Σκορπίζω τη μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια και ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά.