Πένες με φέτα και κολοκυθάκια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βράζω τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα αφήνω κατά μέρος.
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα σοτάρω όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
-
Τα νοστιμίζω με ρίγανη, ανακατεύω και προσθέτω τις στραγγισμένες πένες και ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύω προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύω όλα μαζί τα υλικά για 4 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτω τη φέτα, το δυόσμο, λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύω απαλά και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Exceptional!