Παξιμαδάκια χαρουπιού με παστέλι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υγρά μαζί (ελαιόλαδο, κρασί, κονιάκ).
-
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω τα άλευρα, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κάνω μια λακούβα στη μέση και προσθέτω τα υγρά. Στην αρχή ανακατεύω με τα χέρια και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Προσθέτω το παστέλι και ζυμώνω με προσοχή γιατί είναι αρκετά σκληρό, μέχρι να σκορπίσει στη ζύμη.
-
Χωρίζω τη ζύμη σε 3 κομμάτια, πλάθω με τα χέρια μου σε μακρόστενες φρατζόλες και τις τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μαχαίρι κόβω σε φετούλες 1½ εκ. αλλά χωρίς να φτάσω το μαχαίρι μέχρι κάτω.
-
Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους). Βγάζω τις φρατζόλες από το φούρνο και χωρίζω τα παξιμάδια. Τα στρώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ξεραθούν.
User Reviews
Excellent!