προορισμός…γεύση!

Πάβλοβα πράσινη με δύο κρέμες

Πάβλοβα πράσινη με δύο κρέμες

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 50 mins Rest Time 1 hr Total Time 2 hrs 10 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για την πάβλοβα

Για την κρέμα σοκολάτα

Για την κρέμα βανίλια

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την πάβλοβα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Mε ένα μολύβι, σχεδιάζω ένα κύκλο διαμέτρου 26 εκ. σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αναποδογυρίζω το χαρτί και το απλώνω στη λαμαρίνα του φούρνου.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και 1 κουταλιά από τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, αρχίζω να ρίχνω σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα να στέκεται δημιουργώντας μικρές, μαλακές κορυφές. Προσθέτω το πράσινο χρώμα και μόλις ενωθεί με τη μαρέγκα σταματάω το μίξερ.

  3. Αδειάζω τη μαρέγκα στο αντικολλητικό χαρτί που έχω στη λαμαρίνα και με μια σπάτουλα, απλώνω απαλά, για να καλύψω όλη την επιφάνεια του σχεδιασμένου κύκλου. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές για να μην χαθεί ο όγκος της μαρέγκας.

  4. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 45-50 λεπτά μέχρι να σκληρύνει. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την πάβλοβα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.

Για την κρέμα σοκολάτα

  1. Σπάω την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Προσθέτω το μοσχοκάρυδο και το ουίσκι, ανακατεύω καλά και την αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί σε μορφή γιαουρτιού. Ρίχνω την σαντιγί σε δόσεις στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενωθούν καλά. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την κρέμα βανίλια

  1. Βάζω το τυρί κρέμα και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζω και αυτή την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σερβίρισμα

  1. Συναρμολογώ την πάβλοβα λίγη ώρα πριν την σερβίρω. Βάζω τα κράνμπερις σε ένα μικρό μπολ και ραντίζω με το ουίσκι.

  2. Βάζω την βάση σε μια ωραία, γιορτινή πιατέλα και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την κρέμα σοκολάτα. Κατόπιν δημιουργώ ωραίες κορυφές από την κρέμα βανίλιας και στολίζω με τα κράνμπερις στραγγισμένα (δεν τα σκουπίζω, γιατί μου αρέσει να τρέξει λίγο αλκοόλ επάνω στην κρέμα). Σκορπίζω λίγες λευκές «πέρλες» σοκολάτας και σερβίρω αμέσως.

Keywords: παβλοβα πρασινη γιορτινη δυο κρεμες

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Supreme