προορισμός…γεύση!

Υπέροχο και δροσερό γλυκό που αξιοποιεί το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας έχει περισσέψει.

Prep Time 10 min Cook Time 10 min Rest Time 5 hour Total Time 5 hrs 20 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το ζελέ: Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν

  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το σιρόπι τριαντάφυλλο και το μετρημένο νερό

  3. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά αφήνω το μείγμα να πάρει μια-δύο βράσεις

  4. Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά, στύβω με τα χέρια μου τις ζελατίνες και τις προσθέτω στην κατσαρόλα

  5. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει

  6. Ντύνω με μεμβράνη 6 ατομικές φόρμες (ή μια μεγάλη) και μοιράζω εκεί το κρύο ζελέ

  7. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω τις φόρμες στο ψυγείο για 3 ώρες

  8. Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά

  9. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει

  10. Συναρμολόγηση: Βγάζω τις φόρμες με το ζελέ τριαντάφυλλο από το ψυγείο

  11. Ισομοιράζω το γλυκό τριαντάφυλλο και στρώνω καλά με ένα κουτάλι

  12. Βουτάω μια μια τις φέτες του τσουρεκιού στο σιρόπι για να «τραβήξουν» καλά και τις «σφηνώνω» στις φόρμες πιέζοντας με τα χέρια για να χωρέσουν

  13. Σκεπάζω τις φόρμες με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες

  14. Για να σερβίρω, αναποδογυρίζω τις φόρμες στα πιάτα και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρω τις πάστες

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...