Paris-Brest με αφράτη κρέμα τυριού
Υλικά
Για την κρέμα τυριού
Για τα φρούτα
Εκτέλεση
Για τα σου
-
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνω να πάρουν βράση και να λιώσει το βούτυρο και ρίχνω μονομιάς το αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε σφιχτή ζύμη. Αποσύρω από τη φωτιά.
-
Βάζω την ζύμη στον κάδο του μίξερ και αρχίζω να δουλεύω τη ζύμη με τον γάντζο. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά (ρίχνω το επόμενο, αφού έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο) και να δημιουργηθεί μια απαλή, κρεμώδης ζύμη.
-
Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
-
Φτιάχνω στρογγυλά δαχτυλίδια (περίπου 15-18, ανάλογα με το μέγεθος) και τα ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Για την κρέμα
-
Βάζω το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και τελευταίο το τυρί κρέμα. Ανακατεύω για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Το αφήνω μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.
Για τα φρούτα
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Μαγειρεύω ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν.
Συναρμολόγηση
-
Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβω τα «δαχτυλίδια» οριζόντια στη μέση. Με ένα κουταλάκι βάζω λίγα κόκκινα φρούτα και με την κρέμα καλύπτω ολόγυρα. Σκεπάζω με το δεύτερο κομμάτι σου και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Note
Μάθε την ιστορία του Paris Brest εδώ