Παντζάρια βραστά με μους φέτας
Ingredients
Για την μους φέτας
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για την μους φέτας
-
Βάζω στο μπλέντερ τη φέτα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξεκινάω το μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνω σε αργή ροή το αριάνι μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μους.
Για τα παντζάρια
-
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα παντζάρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα και το κρεμμύδι και τα βράζω για 20 λεπτά. Τα στραγγίζω στο σουρωτήρι, κρατάω στην άκρη τα 200 γρ. παντζάρια και το κρεμμύδι και μοιράζω τα άλλα σε βαθιά μπολ ή ποτήρια.
-
Βάζω τα παντζάρια που κράτησα στο μούλτι και προσθέτω το βρασμένο κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν σαν μαρμελάδα.
-
Γεμίζω τα μπολ με την μους φέτας και από 1-2 κουταλιές μαρμελάδα παντζάρι.
Για το σερβίρισμα
-
Σερβίρω την σαλάτα σε μια σαλατιέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πετιμέζι και αλατοπίπερο και ραντίζω με τη βινεγκρέτ. Σκορπίζω τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς και σερβίρω αμέσως.
Note
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το παντζάρι δεν προσφέρει μόνο ξεχωριστή γεύση αλλά και πολλά ευεργετικά συστατικά για την υγεία. Περιέχει ποσότητα φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην αναγέννηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και παράλληλα προστατεύει όλες τις αρτηρίες. Το έντονο κόκκινο χρώμα του οφείλεται στις βεταλαΐνες, οι οποίες είναι υδατοδιαλυτές χρωστικές. Λόγω αυτών των ουσιών, το παντζάρι παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ είναι αξιοσημείωτη και η περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες. Η διατροφική αξία της συγκεκριμένης πρότασης αυξάνεται από την παρουσία της σαλάτας, η οποία προσφέρει τόσο φυτικές ίνες όσο και βιταμίνες C και Α και φυσικά καλά λιπαρά οξέα και απεριόριστα αντιοξειδωτικά που προέρχονται από τους ξηρούς καρπούς.
User Reviews
Mouth-watering