Πανακότα με ζελέ φράουλα
Υλικά
Για την πανακότα
Για το ζελέ φράουλα
Εκτέλεση
Για την πανακότα
-
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια (αν χρησιμοποιήσω λοβό βανίλιας, το χαράζω, ξύνω τα σποράκια και ρίχνω και τα σποράκια και το λοβό μέσα στην κατσαρόλα).
-
Αφήνω τα γάλατα να βράσουν για 1 λεπτό, στραγγίζω καλά και στίβω τις ζελατίνες και τις ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν και αφήνω το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά να γίνει χλιαρό.
-
Μοιράζω το μείγμα σε 6-8 ποτήρια, φροντίζοντας να αφήσω 1 ½ εκατοστό περιθώριο από το χείλος του ποτηριού, ώστε να βάλω και το ζελέ. Βάζω τα ποτήρια με την πανακότα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Για το ζελέ
-
Βάζω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τις φράουλες, το νερό και τη ζάχαρη και ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Με το ραβδομπλέντερ, πολτοποιώ τις φράουλες και αφήνω να βράσουν για 3 λεπτά.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το μείγμα σε ένα σουρωτήρι. Ρίχνω μέσα στο ζωμό τα φύλλα ζελατίνης καλά στυμμένα και ανακατεύω να διαλυθούν εντελώς. Αφήνω το ζελέ στην άκρη να γίνει χλιαρό.
-
Βγάζω τις πανακότες από το ψυγείο και απογεμίζω τα ποτήρια με το ζελέ φράουλα. Επαναφέρω στο ψυγείο και τις αφήνω για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει το ζελέ.
Σερβίρω στολίζοντας με φρέσκες φράουλες.
User Reviews
Τήν έφτιαξα,μόνο που αντί γιά ζάχαρη έβαλα στέβια…καταπληκτικό γλυκάκι κ’μέ λιγότερες θερμίδες!!
Μπράβο σας κ.Ντίνα Νικολάου, πανάξια❤❤❤
Exciting!