προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 mins Cook Time 5 mins Rest Time 10 hrs Total Time 10 hrs 25 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Summer

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με την άχνη. Προσθέτω με αργή ροή την καυτή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρω το μείγμα στο κατσαρολάκι και ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ταχίνι και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Την μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.

    Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη, το αφρατεύω με το σύρμα και προσθέτω τον χαλβά και τα φυστίκια. Επαναφέρω στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.

Note

Για την σάλτσα σοκολάτας
Ζεσταίνω 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Σπάω 80 γρ. σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό, προσθέτω ½ κουτ. γλυκού βανίλια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Keywords: παγωτό με χαλβά,φιστίκια,καλοκαιρινό γλυκό με χαλβά,παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Wow, this amazing!