Παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με την άχνη. Προσθέτω με αργή ροή την καυτή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρω το μείγμα στο κατσαρολάκι και ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
-
Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ταχίνι και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Την μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη, το αφρατεύω με το σύρμα και προσθέτω τον χαλβά και τα φυστίκια. Επαναφέρω στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.
Note
Για την σάλτσα σοκολάτας
Ζεσταίνω 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Σπάω 80 γρ. σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό, προσθέτω ½ κουτ. γλυκού βανίλια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
User Reviews
Wow, this amazing!