Κρανιός με πατατούλες και πιπεριές
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη. -
Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές. Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά. Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
Note
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια. Το ψάρι θέλουμε να γνωρίζουμε από ποια νερά προέρχεται και τι ποιότητας είναι πριν το καταναλώσουμε. Με την υπογραφή FISH FROM GREECE ξέρεις εγγυημένα ότι καταναλώνεις ψάρια που αναπτύσσονται στα πεντακάθαρα νερά της ελληνικής θάλασσας και αλιεύονται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A, D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρει πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους. Μεγάλης σημασίας είναι οι αντιοξειδωτικές και οι αντιφλεγμονώδης ιδιότητες που προσφέρουν οι χρωματιστές πιπεριές, τα παντζάρια, το σκόρδο, το τζίντζερ αλλά και το αγνό ελαιόλαδο. Ο σίδηρος του πετιμεζιού απορροφάτε από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C του χυμού λεμονιού αλλά και των πιπεριών. Τέλος, οι πατατούλες απογειώνουν την συνταγή τόσο με τους υδατάνθρακες για την απαραίτητη παροχή ενέργειας, όσο και με την λαχταριστή γεύση που θα πάρουν από το ψάρι.
User Reviews
Supreme
Supreme