Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
Υλικά
Για το κρουτόν
Για το ντρέσινγκ
Για τη σαλάτα
Εκτέλεση
Video
Off
On
Κρουτόν
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Σε μια λαμαρίνα φούρνου (ή σε ένα μεγάλο ταψί) στρώνω τις κομμένες φέτες ψωμιού του τοστ και τις πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα και την πάπρικα. Τις ψήνω για 15 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να χρυσίσει.
Ντρέσινγκ
-
Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το σύρμα το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λείο και ομοιογενές μείγμα.
Σαλάτα
-
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω το μαρούλι, τις κομμένες ντομάτες, το κρεμμύδι και το μαϊντανό, προσθέτω το ντρέσινγκ και ανακατεύω. Μοιράζω τη σαλάτα σε βαθιά πιάτα, προσθέτω τα ψημένα κρουτόν γραβιέρας και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Yummy