προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Rest Time 48 hrs Total Time 48 hrs 15 mins

Υλικά

Για τη συντήρηση

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω και στεγνώνω τις ντομάτες. Τις κόβω στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια τους. Τις απλώνω σε μια επιφάνεια με σήτα ( ώστε να αερίζονται από κάτω), τις πασπαλίζω με το αλάτι και τη ζάχαρη και τις σκεπάζω με τουλπάνι ή τούλι, για να κρατήσω μακριά τα έντομα.

  2. Τις αφήνω για δύο μέρες στον ήλιο να στεγνώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζω σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτω το βασιλικό, τη ρίγανη, το βαλσαμικό ξύδι και το ελαιόλαδο. Κλείνω το βαζάκι αεροστεγώς και το τοποθετώ στο ψυγείο.

Note

Μυστικό: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βαλσαμικό ξίδι με 2 κουταλιές της σούπας πετιμέζι, όπως κάνει η μητέρα μου. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας.

Keywords: ντοματες λιαστες

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Exciting!