Ντάκος
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Παίρνω παξιμάδια κριθαρένια ή σίτου και τα μουλιάζω κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα περιχύνω με ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι), προσθέτω θρυμματισμένη φέτα ( 2-3 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι) και τριμμένη ντομάτα ( 3-4 κουταλιές της σούπας για κάθε παξιμάδι). Πασπαλίζω με ρίγανη και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω κάπαρη(1 κουταλιά της σούπας για κάθε παξιμάδι), λίγο βασιλικό ή μέντα, ακόμη και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος περιχύνω λίγο ελαιόλαδο (1 κουταλιά της σούπας).
-
Ιδέες για ντάκο αλλιώς…
- Ντάκος με μαριναρισμένο γαύρο με φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.
- Ντάκος με παντζαροσαλάτα και θρυμματισμένη φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.
- Ντάκος με λιαστή ντομάτα, φρέσκο βασιλικό, κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένες ελιές και ελαιόλαδο.
- Ντάκος με κομμάτια καρπούζι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα και ελαιόλαδο.
- Ντάκος με κομμάτια πεπόνι, θρυμματισμένη φέτα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και ελαιόλαδο.
- Ντάκος με κόκκινες ψητές πιπεριές, θρυμματισμένη φέτα και ελαιόλαδο.
User Reviews
Wow, this amazing!