προορισμός…γεύση!

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό.

Μπισκότα σιμιγδαλιού με πάστα σύκου

μπισκότα σιμιγδαλιού γεμιστά με πάστα σύκου

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 10 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 41 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 25 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστικό γλυκό με πλούσια θρεπτική αξία! Το σιμιγδάλι είναι μια τροφή με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που πέπτεται (χωνεύεται) με πιο αργό ρυθμό. Περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πολλές θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνη, βιταμίνες Ε και Β, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Τα σύκα, αποτελούν πηγή ασβεστίου και ινών και περιέχουν βιταμίνες Α, Β και C. Τέλος, η παρουσία του βουτύρου «απογειώνει» όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για ισχυρά οστά. Στην διατροφική μας εξίσωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε και την υπέροχη γεύση του πιάτου, η οποία προκύπτει από την παρουσία των παραπάνω μοναδικών τροφίμων.

Υλικά

Για τη γέμιση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Βάζω σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τα δάχτυλά μου για να βραχεί καλά το σιμιγδάλι. Προσθέτω το νερό σταδιακά, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη.
    blank

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.
    blank

Για τα μπισκότα:

  1. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Βάζω το πρώτο μέρος ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Αφαιρώ το επάνω αντικολλητικό χαρτί και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την γέμιση όσο γίνεται πιο λεία.
    blank
  2. Βάζω το δεύτερο κομμάτι ζύμης ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο επάνω από την πάστα σύκου και πιέζω να κολλήσει καλά. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1½ εκ. αν το ύψος του είναι περισσότερο, πιέζω με τον πλάστη για να λεπτύνει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε τρίγωνα ή σε ρόμβους.
    blank
  3. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνω τα μπισκότα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
    blank
Keywords: μπισκότα σιμιγδαλιού γεμιστά πάστα σύκου

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!