Μουστοκούλουρα τραγανά
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Σε μια λεκάνη ανακατεύω καλά το μούστο, τα δύο λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο, μέχρι να φτιάξω ενιαίο μείγμα.
-
Ανακατεύω σε ένα μπολάκι τη σόδα και το κονιάκ και το ρίχνω και αυτό το μείγμα της λεκάνης. Ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή με τα χέρια μου, φτιάχνοντας μια ελαστική και λαδωμένη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ή στη λεκάνη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
-
Πλάθω με τη ζύμη μουστοκούλουρα χονδρά, στο κλασικό στρογγυλό σχήμα (ή σε όποιο άλλο θέλω) και τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
-
Τα ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και έχω έτοιμα μουστοούλουρα τραγανά.
User Reviews
Πεντανόστιμα κ τραγανά επιτέλους !!
Really good!