προορισμός…γεύση!

Μους τυριού με ελαιόλαδο, κακάο και ξερά σύκα

Μους τυριού με ελαιόλαδο, κακάο και ξερά σύκα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Rest Time 3 hrs Total Time 3 hrs 40 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Μουσκεύω τα σύκα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζω πολύ καλά και πετάω το νερό.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το κατίκι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο. Προσθέτω τα στραγγισμένα σύκα και ανακατεύω καλά.

  3. Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να πάρει βράση. Στύβω καλά με τα χέρια μου τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τελείως. Ρίχνω το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο κόλιανδρο. Ανακατεύω ξανά.

  5. Παίρνω μεγάλα ανοιχτά ποτήρια και γεμίζω μέχρι επάνω με μους. Βάζω στο ψυγείο για 2 -3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η μους.
    Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω κάθε ποτήρι με κακάο και φιστίκια.

Keywords: μους τυριου με ελαιολαδο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Excellent!