Μους τυριού με ελαιόλαδο, κακάο και ξερά σύκα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Μουσκεύω τα σύκα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζω πολύ καλά και πετάω το νερό.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το κατίκι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το δυόσμο. Προσθέτω τα στραγγισμένα σύκα και ανακατεύω καλά.
-
Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό, για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να πάρει βράση. Στύβω καλά με τα χέρια μου τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στην καυτή κρέμα και ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τελείως. Ρίχνω το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο κόλιανδρο. Ανακατεύω ξανά.
-
Παίρνω μεγάλα ανοιχτά ποτήρια και γεμίζω μέχρι επάνω με μους. Βάζω στο ψυγείο για 2 -3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η μους.
Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω κάθε ποτήρι με κακάο και φιστίκια.
User Reviews
Excellent!