προορισμός…γεύση!

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά εποχής

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά εποχής

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνω το κρέας και το σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα. Βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα και ρίχνω τα λαχανικά όλα μαζί. Σοτάρω ανακινώντας τακτικά το γουόκ μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Πασπαλίζω τα λαχανικά με το αλεύρι και ρίχνω το ζωμό. Ανακατεύω ελαφρά και επαναφέρω το κρέας. Αλατοπιπερώνω και μαγειρεύω για 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και μαγειρεύω για 1 λεπτό ακόμη.

  2. Αποσύρω από τη φωτιά και πασπαλίζω με το σουσάμι, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι.

Note

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η γεύση και τα αρώματα της Μεσογείου κυριαρχούν σ΄ αυτή την πρωτότυπη συνταγή. Το μοσχάρι με τα λαχανικά δημιουργούν έναν δυναμικό συνδυασμό με πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και βιταμίνες της ομάδας Β που ενισχύουν τη μεταβολική λειτουργία. Παράλληλα, προσφέρονται άφθονεςαντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, β-καροτένιο και φλαβονοειδή, με αξιοσημείωτη παροχή μονάδων ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), οι οποίες αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό της καθημερινής μας απαίτησης και παρουσιάζουν ευεργετικές επιδράσεις τόσο στη λειτουργία της καρδιάς, όσο και του ανοοσοποιητικού συστήματος. Η προσθήκη σουσαμιού αναβαθμίζει σημαντικά τη διατροφική αξία της συνταγής, μιας και το σουσάμι μπορεί να συμβάλει στην αποτροπή του σακχαρώδους διαβήτη, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου, στη βελτίωση της πέψης, στην μείωση των φλεγμονών, στην ενίσχυση του αναπνευστικού και στην καλή οδοντική υγεία. Η προσθήκη ελαιόλαδου ενισχύει την απόδοση της συνταγής επιπλέον σε βιταμίνη Ε, ένα  θρεπτικό συστατικό που σχετίζεται με την καλή υγεία του δέρματος και παρουσιάζει σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες. Λεμόνι, μπαχαρικά και μυρωδικά «εξωραΐζουν» τις βλαβερές ιδιότητες του κόκκινου κρέατος και αναδεικνύουν περαιτέρω την αντιοξειδωτική απόδοση του πιάτου. Τέλος, η συγκεκριμένη συνταγή παρέχει πλουσιοπάροχα σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση!

Keywords: μοσχαράκι λεμονάτο λαχανικά εποχής

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Terrific